Blog

Slikarstvo je oduvek moja šolja čaja, moja mirna luka, mojih sat vremena odmora od svega na svetu i prihvatanje svega što jesam i svega što želim da budem. Slikanje je za mene san u kojem se igram i niko me ne prekida. Slikanje me vraća procesu i sebi samoj. Setim se odjednom - ja sam mama. Ja sam supruga. Ćerka, drugarica. Ma šta sve to znači. Ja sam ko sam. Danas sam slikarka.

Nedavno smo imali priliku da našu novu kolekciju prikažemo u kući umetnosti Galeriji Matice srpske, pod okriljem manifestacije Digital Fashion Week Srbija, koja nas je pozvala da upravo mi budemo predstavnici umetnosti u modi, kao deo projekta pet dizajnera u pet muzeja u Srbiji. Za ovaj događaj izabrali smo kolekciju koju smo uradili u saradnji sa beogradskom grafičkom dizajnerkom Tijanom Tripković u čiji smo se rad totalno zaljubili još pre par godina. Upravo tako nastala je naša kolekcija JA SAM KO SAM koja nam svima donosi mir i prihvatanje sebe.

Ove haljine prava su letnja poslastica, napravljene su od najkvalitetnijeg pamuka, jednostavnog kroja ali ciljano komotne kako biste u njima nesmetano mogle da pobedite svaki dan. Pored toga što su savršeno lagane i nežne prema našoj koži, lako su uklopljive, zbog toga smo ih nosili na sto načina. Uz biciklističke ili bez njih, na patike ili sandale, kao haljinu ili tuniku uz izbledeli džins, kao letnji favorit ili tranzicioni komad kada su temperature polako počele da padaju.

Majica je oduvek centralni komad našeg brenda. Bilo da ste verni opuštenim stajlinzima u trenerkama i patikama, ili jedva čekate da ih zauvek zaboravite i uskočite u dobar džins i štikle, majice će biti vaš saveznik. Mi smo baš po njima prepoznatljivi. Od prvog dana koristili smo ih kao platno da na njima ispričamo našu priču. Ovo je naša prilika da vam približimo našu ljubav prema njima i da podstaknemo vašu kreativnost pri kombinovanju istih.

Dizajn haljina za mene nije profesija nego umetnost. Otkrila sam da je to najteža i nezadovoljavajuća umestnost, jer čim se haljina rodi, ona postaje stvar prošlosti. Haljina nema vlasiti život, osim ako se ne nosi, a čim se to dogodi, druga ličnost je preuzima od vas i animira je, ili pokušava da je proslavi, ili uništi, ili napravi od nje pesmu lepote. Mnogo češće ona postane ravnodušan predmet, sažaljiva karikatura onoga što ste želeli da bude - san, izraz. -Elsa Schiaparelli

Use coupon code "WELCOME10" to get 10% off your first purchase for all except "Outlet" items.