Zaga Blog

Kapsula kolekcija je sjajan koncept koji podržavamo u svakom smislu, to je način da našu garderobu ne gomilamo i ne zagubimo se u trendovima, već zaista nosimo, volimo i iskoristimo u potpunosti. Upravo tome svi treba da težimo. Ono na šta mi stavljamo akcenat jeste personalizacija ovog koncepta i pozitivan osećaj koji će nas pratiti od momenta kada se obučemo kroz ceo dan, do večeri kada skinemo odabranu kombinaciju.

Anri Matis (franc. Henri Matisse) bio je francuski umetnik o kom se često govori kao o najznačajnijem francuskom slikaru dvadesetog veka. Rođen je 31. decembra 1869. na severu Francuske, a preminuo je 3. novembra 1954. u Nici. Tokom 85 godina svog života, ostavio je neizbrisiv trag u svetu umetnosti, prvenstveno kao slikar a onda i […]

Pored svih stvari koje će nas podsećati na ovu godinu, nikada u životu ne bismo pomislili da će nas na nju asocirati moda. 2020. nam je svima oduzela toliko toga, a za uzvrat nam je dala nešto potpuno ridikulozno - vratila je trenerku u modu. Sa novim trendom došao je i novi komad iz ZAGA kolekcije - duks haljina sa pozitivnom porukom koju ste obožavali, a mi smo bili izuzetno srećni zbog toga. Nema ničeg pogrešnog u tome da odeća koju nosimo predodredi osećaj koji će nas voditi kroz dan, a mi želimo da se osećamo dobro u našim Feeling good haljinama.

Kada sam zamislila kaput, zamislila sam osećaj koji želim da me obuzme kada ga nosim. Odeća ima snagu da doprinese našem danu mnogo više nego što možemo da zamislimo. Ja želim da imam komad kom ću se iznova vraćati i uživati u tome da ga nosim. Želim da me izazove da iznova eksperimentišem sa formom i teksturama, da svakog dana to bude taj kaput ali da doprinese mojoj zamisli na drugačiji način. Želim da se u njemu osećam toplo i sigurno, želim da budem zagrljena.