Zaga Clothing

BlogBack to the beginning

Back to the beginning

Vraćamo se na početak. Naše ljubavi prema modi, naše inspiracije, naše želje da ulepšavamo vaše dane i na početak naše radnje. Tokom četvrtka, petka i subote slavimo drugi rođendan naše prodavnice u Radničkoj 30 u Novom Sadu. Ovaj rođendan nam je jako bitan, i presrećni smo što ste nas prethodne dve godine posećivali i učestvovali u našem napretku i izgradnji, zbog toga vam poklanjamo 20% popusta na našu celokupnu ponudu. Čekamo vas u našoj prodavnici da zajedno proslavimo početak treće, a po pravilu i srećne godine.

Danas se vraćamo svojoj večitoj inspiraciji i vodimo vas sa sobom. Vreme je za beretke, svakodnevni prelazak iz trenča u kaput, kosu koju fenira vetar i jednostavnost. Oduvek nas beksrajno inspirišu francuskinje, ne zato što su savršeno provalile taktiku less is more, već zato što more is more koriste na tako dobar način. Kad čujemo reč francuskinje, ili francuski stil, prva stvar koju pomislimo posle francuske kape i kišnog mantila je nega.

Nega lica, nega kose, nega tela, kože, unutrašnjih želja i unutrašnjeg života. Minimalna šminka, gotovo nevidljiva glavna je odlika ovih žena. I možda su one hrabrije od nas, možda ih stvarno nije briga, a možda su svele šminku na puku potrebu prekrivanja nesavršenosti ako ih uopšte imaju. Puder menja korektor “tu i tamo”, usne nisu prectane i karmin je samo utapkan za laganu boju, rumenilo je prirodno i jedva vidljivo, a bronzer je zaista samo kao poljubac sunca na negovanim licima. I to je suština. Više nege, manje šminke, i to nije znak da svako od nas treba da zaboravi na šminku ukoliko nam je to strast, nego da je prioritet upravo u onome što se nalazi ispod nje.

Kad smo kod more is more, naučile smo od francuskinja da više vremena provedemo nameštajući kosu tako da izgleda kao da nije nameštena. Paradoks, možda i folirancija, ali da li je moguće da svi uzdišemo za ženama koje se mnogo trude da izgledaju kao da se uopšte nisu potrudile? Očigledno nešto rade dobro. Njihove bujne, negovane, potpuno neobojene ili minimalno obojene kose najčešće fenira vetar, ili nam bar to tako izgleda.

Klasični i jednostavni autfiti. Dakle, s francuskinjama se uvek vraćamo na onu priču o dobroj kapsula kolekciji jer njihov svakodnevni stil upravo tako i izgleda. Jednostavni komadi koji su svi međusobno uklopivi, bez puno mešanja printova i komplikovanja. Vrlo često je glavni fokus njihovih autfita u cipelama, tašni ili marami oko vrata ili u kosi. Zemljani tonovi, pedeset nijansi krem, bela, i onda bum crvene lakovane cipele sa niskom štiklom i kaišem koji ide oko zgloba. Ali i neodoljive i nezaboravne pruge u svim izvedbama, pravcima i bojama, i pletene tašne i cegeri, uvek dobar par sunčanih naočari i siguran hod. Manevrisanje detaljima i fokusom je jedan od njihovih najvećih talenata, i svakako da imamo mnogo toga da naučimo od njih.

Da poentiramo, nikada nije cilj da kopiramo nečiji stil u potpunosti već da sa mnogo strana prikupimo ideje i navike koje će prijati našem životu i senzibilitetu i upotpuniti nas. Svakako da možemo da naučimo nekoliko stvari ovde, a to je da negujemo sebe, svoje želje i svoj unutrašnji život jer će to sigurno prosijati kroz nas. Da nekih dana budemo jednostavne i opuštene. Da nije kraj sveta ako nam vetar pokvari frizuru jer negde u Francuskoj neka žena baš u tom momentu namešta svoju kosu da izgleda tako. Da smo lepe sa ili bez šminke i da je isključivo stvar naše volje koliko ćemo je koristiti ili nećemo uopšte. I najvažnije od svega, da svaka od nas može da se oseća kao francuskinja ma koliko daleko od Pariza bile. Učite svaki dan od svih kojima se divite, ali ne zaboravite da menjate sebe samo onda kada vi to želite.

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0