Zaga Clothing

BlogKako da budete Parižanke gde god da ste

Kako da budete Parižanke gde god da ste

Parižanke važe za vrlo temperamentne, stilski jednostavne ali istovremeno prelepe žene koje savršeno manevrišu onim što smatramo klasičnim. Razbarušena kosa, crveni ruž, dobro iskrojen trenč, pruge, beretka i eventualno buket cveća ili baget u ruci su prva slika koju vidimo kada ih neko pomene. Iza tih žena, međutim, stoji velika doza strasti, seksipila, prkosa, a najviše od svega romantike. I mada ih najčešće pominjemo zbog njihovog besprekornog kežual izgleda, biti prava Parižanka ima mnogo više veze sa duhom nego sa stilom. U njihovom genetskom kodu nalazi se posebno mesto rezervisano za prkos, zahvaljujući kom odišu sofisticiranošću, a koji im daje za pravo da uživaju u starenju i svakoj promeni koje im godine donesu.

Karolin De Meigre, zajedno sa svojim prijateljicama An Berest, Odri Duan i Sofi Mas pretočila je esenciju parižanki u knjigu Kako biti Parižanka gde god da si, u kojoj uz veliku dozu ironije i iscenirane pretencioznosti daje savete kako biste i vi mogli da budete poput njih. Ključan element ove knjige zapravo je hiperbola, a često i nonsensi koji zvuče kao nešto što bi se slagalo uz stereotipe o francuskinjama koji su nam svima poznati.

Knjiga Kako biti Parižanka gde god da si dostupna je u Srbiji, na srpskom jeziku ali i u originalu, a knjiga Older but better but older, koju smo takođe voleli a koju je pisala ista autorka dostupna je na Amazonu. 

The signature item is an attitude. It is the gun in your holster that makes you feel well dressed and invincible.
– Caroline De Maigret

Ono zbog čega mi volimo parižanke jeste njihova ljubav prema nesavršenostima, i ležernost kojom odišu dok istovremeno izgledaju fantastično. Njihovi jednostavni, a večni komadi odeće nas inspirišu, a njihova sloboda da puste svog unutrašnjeg snoba i igraju se sa granicama arogancije nas istovremeno plaši i oduševljava. Karolin nas u svojoj knjizi uči da je manje zaista više, da ne provodimo previše vremena sređivajući kosu, da se ne trudimo da izgledamo mlađe već naprotiv da uživamo u svom licu sada jer je to upravo ono lice za kojim ćemo žaliti za deset godina. Uči nas da je stav osnova svega a da su naše sitne mane upravo ono što izražava naš karakter, a karakter je važniji od svega ostalog.

You don’t have to spend a decade’s worth of salary on your wardrobe or flaunt designer brands the whole time. All you need is one signature item: The one you wear when you need to feel strong.
– Caroline De Maigret

Upravo zahvaljujući parižankama nastala je naša kolekcija za proleće i leto. Stvorili smo je u želji da se osećate seksipilno i odvažno u našim klasicima, u materijalima koji će padati tačno gde treba, a koji će vam dozvoliti da se krećete slobodno dok u njima izgledate savršeno stilizovano. Naš cilj je da zračite samopouzdanjem, a da se istovremeno osećate udobno u našoj odeći, ali i svojoj koži. Želeli smo da vam poklonimo parče Pariza u našoj novoj kolekciji, i probudimo u vama stav parižanki koji već nosite u sebi. Sve što vam je neophodno jeste da uživate u sebi i onome što vam je priroda pružila i bićete Parižanka gde god da ste.

Ovih dana imamo više razloga da se osećamo odvažno, samouvereno i prkosno, jedan od njih je i internacionalni praznik žena. Kako biste lepše proslavili osmi mart odlučili smo da vam poklonimo popust od 20% na našem sajtu, na sve kolekcije osim outlet programa. Iskoristite kupon “8mart20” prilikom kupovine na https://www.zagaclothing.com/shop/

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0