Zaga Clothing

BlogPartizanka i Fragonar

Partizanka i Fragonar

Galerija Matice srpske sinoć nam je otvorila svoja vrata i pustila nas da hodamo kroz vreme i vratimo se u Jugoslaviju. Izložba pod nazivom „Partizanka i Fragonar”, donela nam je fragmente života veličanstvene i snažne, a zatim sramno zapostavljene prve dame. Jovanka Broz bila je Partizanka, borkinja, prva drugarica, prva dama, najlepši Yugo osmeh, i simbol Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije kakvu pamtimo. Njen život bio je monumentalan, a njen značaj i borba nekako su zaboravljeni u vremenu, ali nisu i ne smeju biti izbrisani.

Ovom prilikom vas pozivamo da posetite Galeriju Matice srpske i upoznate Jovanku kroz portrete, njenu ličnu kolekciju slika, odeću, i komade nameštaja iz kuće u kojoj je živela nakon smrti Josipa Broza Tita. Ova izložba saradnja je Galerije Matice Sprske i Muzeja Jugoslavije, i kao takva donosi predmete koje javnost do sada nije videla, ali i emotivni imaginarni muzej sećanja na Jovanku Broz zahvaljujući kom možemo iskonstruisati delove njenog života i osetiti njenu povezanost sa umetnošću, modom, i životom u socijalističkoj Jugoslaviji.

Naša čast bila je da učestvujemo u ovom projektu kreacijom jedinstvenih komada odeće koje su poneli predivni ljudi koji su nam ovu izložbu omogućili. Pored toga napravili smo i limitiranu kolekciju majica, dukseva i naših La Vida košulja sa najlepšim Yugo osmehom, koje možete pronaći u suvenirnici GMS. Više o tome pisaćemo vam u narednom postu, i pokazati vam kakvu je lepotu iz nas iznedrila prva dama. Za sada vas pozivamo da se prošetate do Galerije i budete inspirisani životom, borbom, snagom, stilom i lepotom koja je bila Jovanka Broz.

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0