Zaga Clothing

BlogSrpski tekstoviDan naših pobeda

Dan naših pobeda

Drage žene devojke i devojčice,

Srećan nam naš dan! Danas možemo da mislimo o našim svakodnevnim borbama, ciljevima, mukama, nepravdama i predrasudama koje gazimo i prevazilazimo, o našim prethodnicama i našim naslednicama, o istoriji, protestima, nejednakostima, ali hajde da pričamo o nama.

Svet može da se pomeri još ovoliko vekova, a da senka nad ženama i dalje bude crna kao čađ. I uprkos tome žene svako jutro ustaju iz kreveta i bivaju ćerke, majke, supruge, sestre, kume, sestričine, supruge, i koleginice. Možda ne najbolje na svetu, ali najbolje što mogu da budu. I zato danas nećemo ponavljati ono što smo promislile već stotinu puta, danas ćemo da želimo.

“For most of history, Anonymous was a woman” – Virginia Woolf

Želimo vam da se svakog jutra budite srećne što ste žene, da vam bude udobno u sopstvenoj koži pre nego u bilo kojoj odeći. Želimo vam da budete ponosne na svaki dan od svog rođenja do danas, na sve što imate iza sebe i na sve što je ispred vas, kakav god vaš put bio. Želimo vam da budete oslobođene od svih okova društva, da osećate šta god vam se oseća i kad vam se oseća. Želimo vam da pobacate sve maske sa neiskrenim osmesima, da reagujete kako god vam srce ište. Želimo vam da kontrirate slobodno, da dižete obrvu smelo bez stega, da ne sakrivate bes, da ne ćutite kad boli. Želimo vam da rastete, da uvek imate pravo da birate. Želimo vam da možete da kažete ne, ne želim i neću, i da bez objašnjavanja stojite iza svojih odluka. Da glasno kažete ja sam ko sam i da se nikome za to ne izvinjavate, da se menjate samo zato što vi tako želite. Želimo vam da ne pristajete na manje od onoga što ste zaslužile. Želimo vam da vas uvek čuju, vide i razumeju. Želimo vam da budete dovoljno jake i hrabre da menjate svoj svet. Želimo vam da uvek imate podršku i da znate da ne morate sve same, iako sigurno to možete. Želimo vam da poklon na današnji dan ne primate sa gorčinom, jer ste fantastične žene svakog dana. Želimo vam da svakodnevno u ogledalu nađete bar jednu stvar koju ćete prigrliti i voleti najviše na svetu, pa makar to bile sede ili bore. Želimo vam da koračate tiho i nosite haos u kosi a mir u duši. Želimo vam da ostvarite sve ono o čemu maštate, jer samo vi možete da ispunite sve svoje želje.

Želimo vam da vam to što ste žene donosi spokoj, sreću i zaljubljenost u život.

Danas pre nego što dobijete ruže, karanfile ili orhideje, napišite sebi ljubavno pismo, poklonite sebi pažnju. Pre nego što bilo ko drugi zaista vidi koliko ste sjajne, prvo morate same sebe da vidite kao takve. A sjaj je oduvek u vama.

U našoj prodavnici u Novom Sadu u Radničkoj 30, danas vas očekuje popust do 30% na sve naše kolekcije, a na našem Instagram profilu osmomartovski giveaway u saradnji sa Galerijom Matice srpske.

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0