Zaga Clothing

BlogSrpski tekstoviFrida gostuje u Parizu, mi je volimo svakog dana u Novom Sadu

Frida gostuje u Parizu, mi je volimo svakog dana u Novom Sadu

Ove jeseni, Palais Galliera u Parizu slavi Fridu Kalo. Udaljavajući se od klišea vezanih za njenu ličnost, izložba Frida Kalo, au-delà des apparences (Frida Kalo, mimo izgleda) poziva posetioce da istraže privatnu stranu umetničinog života i da shvate kako je konstruisala svoj identitet kroz načine na koje se predstavljala.

Po prvi put u Francuskoj, i u bliskoj saradnji sa Muzejem Frida Kahlo u Meksiku, izložba predstavlja više od 200 predmeta iz Case Azul, kuće u kojoj je Frida rođena i odrasla. Izložba uključuje odeću, modne dodatke, kozmetiku, privatne spise i dnevnike, lekove, i pomagala. Kada je umetnica umrla 1954. godine, njen suprug, meksički muralist Dijego Rivera, ove lične stvari je zapečatio i one su otkrivene tek pedeset godina kasnije, 2004. godine. Ova dragocena kolekcija koja uključuje tradicionalne haljine Tehuane, pretkolumbijske ogrlice koje je Frida sakupljala, i ručno oslikane korzete i protetike predstavljena je, zajedno sa filmovima i fotografijama umetnice, kako bi formirala vizuelni narativ o njenom izuzetnom životu.

Frida Kalo je svojim izgledom oslikavala priču o svom sirovom, drčnom, ali istovremeno krhkom i duboko emotivnom biću. Njena umetnost jeste ogledalo njene duše, njenog života, njenih poraza, boljki i neverovatne ljubavi koju je osećala, i ekstenzija svega što kroz svoj izgled nije mogla da prikaže. Frida i njena umetnost nisu dva nezavisna entiteta, već dva nastavka priče o jednom životu, njen izgled je pričao priču kroz materijalno i govorio o osnovnim principima po kojima je živela, njena umetnost je davala emotivni kontekst svemu što je Frida Kalo bila.

Godinama unazad, ona je zaštitni znak našeg brenda, ona je amblem moderne žene i njene svakodnevne borbe. Ona je naša art heroina i kao takva, neizostavna je inspiracija za sve što radimo. Ove godine, u našoj kolekciji se našla sa sa četiri nova motiva, na majicama i tunikama. Stoga, ako se nađete u Parizu nekada pre marta sledeće godine, rezervišite svoju ulaznicu i posetite ovu izložbu. Do tada možete svoju omiljenu Frida majicu da prošetate po ulicama svog grada. Evo kako ih mi kombinujemo, jedva čekamo da vidimo šta ste vi izabrale!

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0