Zaga Clothing

BlogSrpski tekstoviZašto je važno da živimo svoju autentičnost?

Zašto je važno da živimo svoju autentičnost?

Tokom svakog dana menjamo niz uloga koje se smenjuju iz okruženja u okruženje i iz situacije u situaciju, nekad smo supruge, mame, žene, radnice, menadžerke, dizajnerke, drugarice, ćerke, sestre. Vrlo je lako skliznuti u vir i izgubiti se u njemu, tada, na kraju dana možemo sebi samo da postavimo pitanje ko smo mi zapravo, šta nas čini srećnima, ko smo kada oduzmemo sve ove uloge, šta želimo kada smo sasvim same.

Tokom većeg dela života uče nas da budemo žene po meri društva, da budemo malo manje glasne i emotivne, a malo više staložene, smirene i organizovane. Da poštujemo svačije vreme, prostor i ulogu, i da svoje uloge ispunjavamo perfektno. Treba da budemo sjajne u svemu što radimo, sjajne majke, supruge i ćerke, sjajne drugarice i saradnice, sjajne u svakom aspektu života. I stvarno, sve je sjajno, dok se ne zapitamo šta se nalazi ispod svih nivoa sjajnih uloga koje preuzimamo sa lakoćom iz dana u dan.

Po Kembridžovom rečniku, autentičnost je kvalitet bivanja realnog ili istinitog. To je ono što smo suštinski, iznutra. Autentičnost je svaki impuls koji osećamo od najranijeg detinjstva, ono kako pokazujemo svoje emocije, ono što želimo, čemu stremimo i čemu se nadamo. Autentičnost su naš odabir reči, i tačna glasnoća kojom ih govorimo, to je način na koji se smejemo, i šta izaziva smeh kod nas, to je borba da ostvarimo sve što se slaže sa vrednostima u koje verujemo suštinski.

Autentičnost, ona izvorna , koju nosimo od rođenja, jedini je način da se izdvojimo iz mora bezličnih ljudi koji još uvek ne shvataju da sve što im treba nose u sebi. To je način da u svakom momentu budemo iskreni i bolji u svakoj ulozi koju biramo da nosimo, jer postoje stvari koje moramo da radimo, istrpimo ili nosimo na leđima, ali će nam one biti mnogo lakše ako ih radimo onako kako osećamo.

Autentičnost je odraz naše ličnosti i karaktera, emitujemo je kroz slobodu izražavanja, ona je naš prozor u skrivene putanje naše podsvesti, dimenzija više od onoga što vidimo golim okom, nešto neopipljivo ali sveprisutno.

Put autentičnosti, put je naše intuicije, onog nepogrešivog osećaja koji jednostavno nosimo u sebi i koji nam govori kako treba. On je jedini način da budemo istinski srećne i ispunjene u svakom delu našeg života, pogotovo u onom kada ostanemo savim same sa svojim mislima. Pretvaranje izaziva frustracije, tugu i bes, prema sebi, prema svima oko nas, prema celom svetu. I mada je naše okruženje često uzrok zbog kog svesno ili nesvesno sakrivamo ono ko smo zapravo, živeti svoju autentičnost jedini je način da postanemo same svoje muze, a pre svih drugih uloga, najbitnije je da ispunjavamo tu.

Autentičnost je zapravo odanost sebi, svom glasu, svom unutrašnjem kompasu, svom prkosu, svojoj istini, svojoj percepciji, svojim željama, autentičnost je priznanje koje kaže “JA SAM KO SAM – i to je moja supermoć.”
Zato je bitno da budemo autentične, zapravo, nije samo bitno, zato je najbitnije.

Godinama unazad vi ste naše muze i zbog toga se uvek trudimo da naš brend oslikava vrednosti koje delimo, zbog toga i sada želimo da vas iznenadimo i poklonimo vam summer sale na našem sajtu www.zagaclothing.com i u našoj prodavnici u Radničkoj 30 u Novom Sadu.

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0