Zaga Clothing

BlogSuperhero outfit

Superhero outfit

Pregledom kroz naše prethodne postove došli smo do jednog zaključka, imamo velik broj favorita, volimo da eksperimentišemo, ali nismo mnogo pričali o tome šta je naš go to. I verovali ili ne, iako iza ovog bloga stoje ozbiljne pobornice ludila, eksperimentisanja, svakodnevnog menjanja stila i tako dalje, svaka od nas ipak ima svoj go to outfit.

Znate već, ono nešto što obučemo ako žurimo, ili u čemu ćemo izgledati bezbedno a prikladno i lepo, i dalje chic ali možda malo manje ludo, malo više street style, a malo manje fashion week. Ako malo bolje razmislite, sigurno i vi imate jedan takav kombo u ormanu rezervisan za one dane kada su svi naši kreativni molekuli u potpunosti preopterećeni. I odmah da se razumemo, tu nema ničeg pogrešnog, sve u čemu se osećate dobro treba i da nosite iznova i iznova, i čak i tu ima mesta za kreativnost u vidu detalja. Dodaj lančić, skini maramu, dodaj beretku, pusti kosu, stavi upadljiviji kaiš, nemoj obuti čizme nego baš patike jer patike su fora.

I umesto da gledamo na ovo kao na outfit koji je naša sigurna i ušuškana zona prijatnosti, mi na njega gledamo kao na svoj superhero outfit. Zašto? Zato što ga čuvamo za one dane kada moramo da uradimo mnogo toga, da postignemo baš sve, a da i dalje namignemo ženi u odrazu ako kojim slučajem prođemo pored ogledala ili izloga.

I sad dolazimo do dugo očekivanog dela – go to komadi. Duks, dobre pantalone ili farmerice, sako odnosno kaput s promenom temperature i dobra kapa odnosno kačket. Zapravo ovde se radi o vrlo jasnim linijama. Duks kao duks neće nam dati neki posebno laskav oblik, zato se oblikujemo pantalonama odnosno sakoom. Mešamo nešto skroz opušteno kao što je duks, svakodnevni komad, kežual komad, sa nečim što ipak daje dozu elegancije, osećaj upeglanosti, pripremljenosti, ozbiljnosti. Pantalone tu mogu da igraju ulogu ozbiljnog kompanjona sakou, a mogu da budu i zabavni kežual element kao što je duks. Bitan faktor je da pantalone budu naše veličine, ne mi njihove. Zaista nije važno da li su u pitanju cigaret, ili boyfriend jeans, ili somot zvoncare ili štrikane kulote, važno je da se u njima osećamo dobro i da one prate nas a ne mi njih.

Ovo je ustvari način da mi napravimo jednu vizuelnu ali i mentalnu iluziju. Nosimo odelo, što znači da je osnova formalna, ali i ne baš jer imamo i duks. Tu stvaramo prostor da izbor aksesoara prevagne. Dakle ako je izbor kačket onda padamo u kežual koji je prezabavan, ležeran, udoban, a kazuje o nama da volimo modu. Ako je recimo beretka izbor, ona priču menja u onom drugom malo manje kežual smeru, gde je duks u celoj priči neka vrsta rizika. I tako igrarije mogu da idu u nedogled. Izbor obuće može neverovatno da varira, od patike do salonke možemo da prelazimo u sekundi ukoliko nam raspoloženje tako nalaže. Da li će oko vrata biti marama, lanac, više ogrlica, ili recimo zabavna kragna od košulje koja viri ispod duksa, to već zavisi od naših želja i temperaturnih potreba za slojevima.

Osnova je svakako ista, duks, dobre pantalone, sako, odnosno kaput, kapa odnosno kačket. Cilj je zapravo da baza sama po sebi bude chic, da radi posao i onih dana kada jednostavno nemamo vremena ili želje za nešto revolucionarno. Najbitnije od svega je da ima smisla za nas, naše obaveze, naše pokrete i osećanja, samo tako to može biti naš superhero outfit.

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0