Zaga Clothing

BlogTime for work

Time for work

U prošlom postu govorile smo o zabavljanju, eksperimentisanju i igranju sa odećom, ali smo nagovestile i sve češće radne obaveze, kraj godišnjih odmora i učestalost radnih napora. I mada poslovno okruženje iziskuje potpuno drugačiji kodeks oblačenja, ne znači da nam i on ne daje prostor za malo igre. U zavisnosti od toga koliko su striktni zahtevi poslodavca, i koliko je formalno ili neformalno naše radno okruženje, biramo odeću koja će ispuniti očekivanja a u kojoj ćemo se i dalje osećati lepo i udobno.

Fokus poslednjih nekoliko modnih sezona su odela. Dobro konstruisana, dobro ukrojena, čvrsta i kvalitetna odela. Posebno je zanimljiv povratak prsluka kao centralnog dela autfita. Komad koji je bio izuzetno popularan u više navrata tokom prethodne tri decenije, ponovo je u trendu i mi ga obožavamo.
Iako na prvi pogled može delovati previše grubo ili muški, odelo na ženi zapravo izgleda u potpunosti kako treba. Profesionalno, ozbiljno, uverljivo i vrlo ženstveno, pogotovo ako se poigramo sa svim elementima između pantalona i prsluka ili pantalona i sakoa.

Zabavna torba može da “podigne” vaš izgled, a da pritom i funckija i forma budu ispunjene. Ko kaže da morate da se posvetite istoj crnoj tašni svakog dana i da morate da budete svojevrsne Meri Popins sa tašnom koja nema dno? Ne morate.

Torba je sjajan način da se zabavite sa vašim autfitom, unesete boju i karakter, vrlo formalnom odelu.
Isto pravilo važi i za cipele, iako možda ne možete da obujete baš bilo šta na posao, možete da birate obuću koja će biti jednako ozbiljna, formalna, i udobna, a da je istovremeno zabavna. Koža u jarkoj boji, print, kaiševi, zabavne šnale ili broševi na cipelama mogu da daju samo mali dodir elegancije ili ženstvenosti koji će odelo transformisati u potpunosti.

Ispod sakoa ili prsluka može da dođe svilena košulja sa čvrstom kragnom ili mašnom oko vrata, končana rolka ili bluza. Šta god izabrale, zatim imate prostor za igru sa bojama, printovima i teksturama. Pruge, jarke boje, čipkani detalji, vez, karneri, šta god vam padne na pamet verovatno je uklopljivo uz odelo koje je osnova svega.

Sa druge strane, možete da se držite potpune klasike, ali da izaberete odelo u jarkoj boji ili printu. Zakoračili smo u jesen i zimu, ali to ne znači da boja treba da nestane iz naših garderobera. Iako znamo da zimi odeća obično teži prigušenim i zagasitijim bojama, to ne mora da bude pravilo. Cela caka je u balansiranju između boja i struktura i prilagođavanje trendova i komada svojim potrebama.

Nakit. Nakit je možda i najbolji trik koji postoji, i nama omiljena stvar za igranje i isprobavanje. Zbog toga što možete da probate gomilu različitih varijanti, layerovanje lančića, prstenja, kombinovanje različitih metala, ubacivanje poludragog kamenja, kombinovanje privezaka i završnica nakita, a da pritom izgledate profesionalno, svedeno i elegantno. Ponovićemo još jednom, bitan je balans. Ukoliko se odvažimo da mešamo i jarke boje i print i veliku količinu nakita i cipele koje su statement i tašnu koja je akcenat, krajnji rezultat može da bude potpuni haos ili potpuni hit. Bitno je da pametno biramo elemente kojima ćemo ukrasiti osnovni autfit.

Poenta je da odlazak na posao ne mora da bude dosadan, dress kod koji se zahteva od nas ne mora da bude mučenje. Ne zaboravite da se svakog dana malo igrate i malo zabavljate, u moru ozbiljnosti bitno je da dopustite sebi malo prkosa, tako će vam se sigurno više svideti osoba u ogledalu.

Bitno je da i za poslovno okruženje biramo odeću koja će jasno pratiti nas, a ne mi nju. U svakom momentu treba da se osećamo prijatno, da izgledamo profesionalno ali dosledno sebi, i da ni u jednom momentu ne gubimo svoj lični identitet. I mada na poslu uvek igramo neku posebnu ulogu ne treba da zaboravimo da smo glavne glumice upravo mi.

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0