Zaga Clothing

BlogVreme je za tranziciju

Vreme je za tranziciju

Posle letnje pauze, evo nas opet jer nam je novo godišnje doba isprovociralo maštu, i kao i svake godine nateralo nas da napravimo preraspodelu u ormanu i odlučimo od čega moramo da se oprostimo do sledećeg leta a šta to možemo da ponesemo sa sobom u niže temperature.

Kada dođe jesen, ona sa sobom ponese najlepše boje u godini, početak učestalijih radnih obaveza, vetar i omiljeno pitanje ženama: “Šta da obučem?”

Šta ako vam kažemo da to pitanje ima dosta jednostavan odgovor i da ne morate odmah da sklonite letnju odeću i požurite u rolke, džempere i kapute?

Ove godine mi smo odlučile da se igramo. Teksturama, materijalima, mešanjem letnjeg, jesenjeg i zimskog, da se igramo sa haljinama i čizmama i ne ostavimo pletene cegere bar još koji dan, a imamo i još nekoliko predloga koji će možda biti zabavni i vama.

1 Haljine dopunite čarapama, sakoom i čizmama. Ko kaže da malo lepršavog i letnjeg ne može da se prenese u hladan oktobar? Ukoliko poslušamo bake i “nabacimo slojeve” onako kako nam one iz godine u godinu govore, naše letnje haljine imaju šanse da se šetaju ulicama bar još mesec dana. A ukoliko niste ljubiteljke čizama pre prvog snega, a sakoi su vam još uvek previše ozbiljni, odlično može da posluži par omiljenih patika i pleteni kardigan. Ovo je momenat da u potpunosti zavolimo kontraste i da se posvetimo igranju sa istim.

2 Majice na kratke rukave mogu da izgledaju perfektno i sa uskom rolkom ispod ili košuljom preko, ako pametno nižemo slojeve motivi sa majice neće nestati ispod duksa ili džempera. Onda samo dodate duboke farmerice, kaiš koji ima veliku šnalu, zauvek popularnu teksas suknju ili cigaret pantalone, patike ili oksfordice, u zavisnosti od toga šta više prija vašem stilu. Mi bismo u ovom slučaju završile sa dobrim trenčom i omiljenom torbom i zatim odlučno krenule u dan.

3 Sandale i čarape, šokantno, znamo. Godinama unazad neke žene vrlo uspešno nose čarape i sandale i mi im se čudimo, divimo, i s vremena na vreme probamo i mi isto. Zašto da ne? Kožne, plišane, antilop, cvetne, šarene, sve sandale na štiklu mogu da nađu par čarapica koji im je suđen, a i tu možemo da se igramo. Čarape ne moraju da budu dosadne i jednostavno providne ili crne. Mešajte printove i patterne, kupite čarape na tufne, ili pepito print, na sitna srca, ili šav koji ide preko lista. Ovo je trik za zabavljanje i eksperimentisanje, i baš tako treba i da ga prihvatite.

4 Cvetni motivi. Stvarno nema potrebe da svu svoju odeću sa cvetnim motivima sklonite sa prvim padom temperature. Uvek možete da ih smirite tamnijim bojama, ozbiljnim siluetama, oštrijim linijama. Na primer, suknja sa cvećem može da izviruje ispod odličnog velikog i teškog džempera i da se završava kod čizama na štiklu ili martina. Rolke su iz raja izašle, a u ovoj situaciji pogotovo, dobra rolka će dati kontrast prolećnom motivu i prilagoditi ga novom godišnjem dobu. Cvetne košulje mogu da budu upasane u pantalone i pomalo “sakrivene” ispod sakoa ili prsluka a da pritom daju komad boje i vedrine koji nam u ovim danima svakako treba.

Lista može da ide u nedogled. U zavisnosti od vaših preferencija, birajte koji ćete trik iskoristiti ove jeseni i nemojte se tako lako odricati svojih omiljenih letnjih komada. Jesen je divna, iako hladna i često haotična, ona je savršeno vreme za takozvani layering i probanje svega i svačega. Ove fotografije su naši odgovori na prvi pad temperature, sutra ove komade mogu da sačekaju neki drugi dodaci koji će ih učiniti toplijim i jesenjijim, ali im je mesto još uvek među stvarima koje ćemo nositi i voleti bar još koju nedelju.

Na isti način na koji se jesen igra sa bojama, lišćem, menjanjem prirode i temperatura, želimo da se i vi poigrate sa modom.

No posts were found for provided query parameters.

Post a comment

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0